وصفات طبخ

فراخ محشيه بالفريك

فراخ محشيه بالفريك بطريقه سهله و بسيطه ووجبه لذيذه في العزومات

المكونات:

دجاجة 1200 ل 1500 جم

التتبيلة:

2 بصلة مفرومة ناعم جدا
1 ملعقة صغيرة قرفة
1 ملعقة صغيرة كبابة صيني
ربع ملعقة صغيرة جوزة الطيب
ربع ملعقة صغيرة قرنفل مطحون
1 ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ملح حسب الرغبه
١ معلقة فلفل أسود

حشوة الفريك

٢ كوب فريك
١ بصلة كبيره
١ طماطم
3 ورقة لاورا
1 ملعقة صغيرة قرفة
1 ملعقة صغيرة كبابة صيني
1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
نصف ملعقة صغيرة حبهان مطحون
ربع ملعقة صغيرة مستكة
رشة جوزة الطيب
ملح حسب الرغبه
فلفل أسود
كوب مرقة دجاج
سمنة بلدى او زبده

طريقة تحضير الفراخ المحشيه بالفريك :

التتبيله:

بعد غسل الدجاج جيدا بالسكر و الملح و الليمون والدقيق و فركه بالليمون من البطن و تحديدا تحت الجلد جيدا ،نقوم بعمل محلول النقع ٣ معالق كبيره سكر و ٣ معاق كبيره ملح و ٣ معالق كبيره خل ابيض و عصير ليمونتين ننقع الدجاج في هذا المحلول كحد ادني ساعتان الي ٤ ساعات ثم نصفي الدجاجه من المياه و نقوم بعمل التتبيله
في الكبه نضع بصله و طماطم والتوابل و عصير الليمون و معلقتين خل و معلقه صغيره مسترده و معلقه كبيره صويا صوص ونخلطهم جيدل ونتبل بيهم الدجاج من الداخل والخارج ونترك الدجاج في التتبيله ليليه كامله لافضل نتيجه

حشوة الفريك:

يغسل الفريك وينقع من ساعه الي ساعتين قبل التسويه.
في اناء علي النار نضع السمنه ونضع البصل المبشور و الجزر المبشور اختيارى
ونشوحه جيدا مع ورق لورا و و القرفه العيدان او السيجار وباقي التوابل ونقلب وبعدها نضيف الفريك والملح والفلل الاسود ونشوحه كويس مع البصل ونضيف الطماطم المبشوره و المرقه ونقلب ونغطي ونتركه علي نار هادئه حتي يستوي 4/3 سوا وبعدها نرفعه منه مقدار ٤ معالق كبيره من علي النار ونتركه يبرد قبل حشو الدجاج به و نترك البقاي من الفريك حتي تمام السواء حتي يقدم بجانب الدجاج

نقوم بحشو الدجاج من الداخل والخارج وتحت الجلد بعد الحشو نقوم بربط الارجل بدوباره و تكتيف الاجنحه ونضع الدجاج في صينيه وندهن الفراخ بسمنه و الفلفل الاسود مع وندخلها الفرن علي درجة حرارة 200 حتي يحمر وجه الفراخ وتقدم تحتها باقي الفريك و الف هنا من ميتسي

زر الذهاب إلى الأعلى